$ 4400,- bespaard op Toyota reparatie

Dit verhaal werd bekend toen een gebruiker van de fotodienst Imgur zijn "avontuur" postte op internet.

Deze gebruiker (scoodidabop), electriciën van beroep had in zijn tweedehands gekochte Toyota Hybrid auto een melding in zijn dashboard kreeg en alle lampjes begonnen te branden.
Na een simpele zoekopdracht met Google werd het duidelijk dat er een probleem was met de gigantische batterij van de auto en dus alleen nog maar op benzine werkte.
Hij besloot om de auto naar de locale Toyota dealer te brengen en tot zijn schrik kwam hij er achter dat het een reparatie zou worden van ruim $ 4400,-.

Aangezien de man electriciën is bedacht hij dat hij zelf ook wel een kijkje kon nemen en dus haalde hij de batterij uit de auto en nam de noodzakelijke voorzorgs maatregelen.
Hij bekeek de batterij goed en zag dat het gehele geval uit diverse kleine, apart aan elkaar gekoppelde cellen bestond. Als hij nou elke cel apart ging meten, dan hoefde hij uiteindelijk alleen de kapotte cellen te vervangen, die slechts $ 45,- per stuk kosten.
Tot zijn verbazing bleken alle cellen prima in orde te zijn en mankeerde er dus eigenlijk niks aan de batterij. Wél zat er vrij veel corrosie en aanslag op de verbindingsplaatjes.
Met een mixje van azijn en soda heeft hij de plaatjes goed schoon gemaakt en daarna de boel weer in elkaar gezet.

Nadat de batterij terug was geplaatst in de auto bleek het probleem verholpen te zijn.

Een besparing van ruim $ 4400,- (afgezien van werkloon natuurlijk).

Dus, mocht je ooit problemen hebben met je toyota hybride en je bent electriciën van beroep, en je weet hoe je jezelf kan beschermen tegen hoogspanning.. dan zit er misschien voor jou ook wel een besparing van enkele duizenden euro's in.

Tags: toyota hybride grappig reparatie auto

Comments ()