Britse Condooms

Toen de 2e Wereldoorlog bijna was afgelopen in 1945, lag een groot gedeelte van Europa in puin. Overal waren restanten van de oorlog te zien.

Om duidelijk in kaart te brengen hoe alles moest gaan verlopen als de oorlog echt afgelopen was werd een bijeenkomst georganiseerd door de 3 grote gealieerde leiders.
Roosevelt, Churchill en Stalin kwamen samen in de zogenaamde Yalta Conferentie.
In het geheim kwamen ze samen in de badplaats Yalta in het huidige Oekraïne. Toen nog Rusland.

Een briljante grap van Churchill werd, volgens de verhalen, vlak na deze gesprekken uitgehaald.

Toen de belangrijke punten allemaal besproken waren zou Stalin gevraagd hebben hoe het kwam dat de britse militairen allemaal zo ontzetten gemotiveerd waren. Hij kreeg zijn Russische troepen maar niet zo gemotiveerd als de Britse en Amerikaanse troepen.
Churchill zou geantwoord hebben dat zijn soldaten regelmatig sex mochten hebben en dat ze hiervoor miljoenen condooms uitgedeeld kregen. Op deze manier konden de mannen lekker van bil zonder zich zorgen te maken over ongewenste kinderen of SOA's.
Hier had Stalin nooit aan gedacht maar het leek hem ook wel lastig en erg duur om zoveel condooms ter beschikking te stellen.
Churchill heeft toen aangeboden om enkele duizenden dozen condooms cadeau te doen aan het Russische leger.

Wat Stalin echter niet wist... Engeland produceerde zelf de condooms in opdracht van het leger.

Chruchill heeft toen de opdracht gegeven om enkele duizenden dozen condooms te produceren in de maat XXXL. Máár op de verpakking moest de volgende tekst geprint worden: "Medium Size, Made in England".

Deze werden vervolgens naar Stalin verzonden met de mededeling dat Churchill niet wist wat de gemiddelde maat in Rusland was en dus maar Medium Sized condooms had laten produceren.

Tags: WO2 WW2 Stalin Churchill Roosevelt Condooms Yalta conferentie

Comments ()