Gekke Amerikanen

In de loop van de jaren heb ik best wel veel gekke dingen gezien. Het begint echter wel op te vallen dat erg veel van die idiote gevallen allemaal in "the land of the free" gebeurd.

Zelf ben ik 1x in Amerika geweest. Ook toen zijn mij dingen opgevallen waardoor mijn "bek open viel" en mijn "oren aan het klapperen" waren.
Een van de uitschieters wat betreft achterlijke amerikaanse zaken was voor mij een reclame op televisie. Hier even een samenvatting van de reclame.
 

Twee studenten zitten samen in het kantoor van een van hun ouders. Ze zijn een joint aan het roken en een beetje slap aan het lullen. Kort daarna opent een van de jongens een lade van het bureau en ziet het (geladen) pistool van zijn vader liggen. Hij pakt het op en begint er een beetje mee te spelen. De andere jongen zegt: "Doe je wel voorzichtig?" Vlak nadat de jongen is uitgesproken gaat het pistool af in de andere jongen zijn hand en hij schiet daarmee zijn vriend dood. Het beeld wordt zwart en met grote letters verschijnt het bericht in beeld: "Don't do drugs! Drugs kill !"

Oké!... Nu ben ik natuurlijk geen geleerde. Ik ben al helemaal niet zo slim als al die slimme Amerikaanse mensen... Maar volgens mij zou die jongen niet doodgeschoten zijn als ze mensen niet de mogelijkheid gaven om pistolen in huis te hebben.
Hoe vaak komt het voor dat er iemand "per ongeluk" dood geschoten wordt, of dat er weer een 3 of 4 jarig kind met het wapen van papa, oma of opa dood schiet.

Naast dit soort idiotie wat ik gewoon zelf heb gezien komt er natuurlijk ook veel op tv voorbij.
Ik kijk regelmatig naar Comedy Central (Extra). Daar wordt het programma "The Daily Show" uitgezonden. Hierin worden dagelijkse zaken in Amerika onder de loep genomen en in perspectief gezet of er wordt een grapje van gemaakt.
Ook in dat programma werd de wapenwet aangehaald.
In een of andere staat (Ik ben vergeten welke) heeft de gouverneur besloten dat de mensen niet meer verplicht een wapenvergunning hoeven te hebben én dat ze de verplichte 100 uur ervaring met vuurwapens niet meer nodig hebben. Oftewel,... De mensen kunnen daar dus zonder enig probleem een winkel binnen lopen om een vuurwapen te kopen en daarmee ook zonder probleem over straat lopen.
Als dat al niet belachelijk genoeg is, heeft dezelfde gouverneur in dezelfde periode ook een wet aangepast waarin staat dat alle schoonheidsspecialisten nu verplicht, minimaal 1000 (DUIZEND) uur ervaring moeten hebben voor ze iemand mogen behandelen.
Denk daar eens over na!... Die schoonheidsspecialiste mag, voordat ze naar haar werk gaat, even snel een pistool kopen en die in haar broekzak meenemen. Maar als ze eenmaal is aangekomen op haar werk, mag ze niet een ander persoon haar haren wassen of lippenstift opsmeren... 

Ik heb in de afgelopen tijd ook diverse afleveringen gezien van Jamie Oliver's Food Revolution.
Hierin gaat Jamie Oliver naar de USA om mensen daar te leren gezonder te eten. 
Wat je in dat programma voor ongelooflijke dingen ziet hou je haast niet voor mogelijk. Kinderen (ca. 15-17 jaar) die denken dat friet aan bomen groeit, die denken dat mais in een fabriek gemaakt wordt en die geloven dat fast food gezond is omdat er een blaadje sla en een schijfje augurk op de hamburger ligt.
Waar je ook versteld van staat is dat de kinderen daar op de kleuterschool een ontbijt krijgen wat bestaat uit pizza en kip-nuggets. Vervolgens een lunch krijgen van patat en gefrituurde kip. Als Jamie Oliver vervolgens een maaltijd klaarmaakt van noodles met verse kip en 7 verschillende verse groenten, wordt dat door de overheid tegengehouden omdat er niet voldoende groente in zou zitten en dat de kinderen maar patat moeten krijgen om voldoende groente binnen te krijgen.... Ja, je leest het goed!!... In het grote, slimme, verstandige, machtige land Amerika wordt patat beschouwd als GROENTE.

Ik neem al heel erg lang die gekken daar niet meer serieus en het zou misschien verstandig zijn als ze daar zelf het roer eens helemaal zouden omgooien.
De voorbeelden in dit artikel zijn natuurlijk maar een tipje van de sluier. Het is toch zonde dat een land waar wel erg mooie natuur is en wat wel erg mooi zou kunnen zijn, zo ontzettend wordt verpest door pure idiotie.

Tags: usa amerika jamie oliver wapens eten

Comments ()