Red Alert 2

Inmiddels 15 jaar geleden alweer dat Red Alert 2 uitkwam op (jawel) PC-CDROM.
2 schijfjes zaten in het doosje, en dat was nogal wat! Voor elke kant van het verhaal (de geallieërden en de sovjets) een eigen schijfje. Blauw en rood.

In die tijd was ik al een grote fan van RTS (Real Time Strategy) games en in het bijzonder de Command and Conquer reeks, waar RA2 ook thuis hoort.
Ik was al in 1992 begonnen met het spelen van RTS games. Door velen gezien als de grondlegger van alle RTS games, Dune II - The Building of a Dynasty. Hierna heb ik elke uitgave gespeeld in de Command and Conquer reeks. Ik voelde me zelfs bijna verplicht om elke nieuwe uitgave aan te schaffen. Zelfs als dat betekende dat ik bepaalde titels 2, of zelfs 3 keer had.
Om die reden ben ik dus ook 3x eigenaar van RA2, RA2 - Yuri's Revenge, Generals en Generals - Zero Hour.

Inmiddels is de C&C franchise bij C&C 4 aanbeland en bestaat het totaal uit 13 titels.
Van alle titels die er in de reeks zijn uitgekomen zijn verschillende gamers het wel eens dat Red Alert 2 de beste is die is uitgegeven. Om die reden wordt dat spel ook nog steeds volop gespeeld, wereldwijd.

Helaas heeft Westwood (Tegenwoordig onderdeel van EA Games) een aantal jaren geleden besloten om de stekker uit dit project te trekken en zijn de servers voor multiplayer games offline gehaald.
Hier waren veel spelers niet blij mee! Het duurde dus ook niet lang voor een aantal C&C enthousiasts besloten om zelf dan maar een paar servers te gaan hosten.
Tegenwoordig kan je nog steeds gebruik maken van die servers en dus volop online spelen.
De mensen van XWIS hebben zelfs afspraken weten te maken met EA Games en het voor elkaar gekregen om de game 

(gestript) gratis aan te bieden op hun website. Deze download is kant en klaar voor gebruik in multiplayer (of singleplayer skirmish) en zit volgepropt met mappacks. De instellingen die er voor zorgen dat de game gebruik maakt van de XWIS servers hebben ze ook alvast geïntegreerd. Het is dus slechts een kwestie van een (gratis) account aanmaken bij XWIS, de game op hun website downloaden en spelen maar.

Hoe dit allemaal werkt staat op hun website vermeld in een paar simpele stappen. Een kind kan de was doen!

Een paar links

http://xwis.net/game-account/ (Voor je game codes om in te loggen op de servers)

http://xwis.net/forums/index.php/topic/177134-downloads/ (Om de diverse Westwood games te downloaden van XWIS)

http://xwis.net/forums/index.php/topic/163831-how-to-play/ (Een simpele uitleg hoe je de games kan downloaden en spelen)

http://xwis.net/ra2/ (De ladder voor Red Alert 2. *Hoe hoog sta jij op de ladder?)

Tags: game xwis C&C

Comments ()