Seis Cuerdas

Oké, normaal gesproken hou ik helemaal niet van deze muziek. Maar ik kwam deze video tegen en ik kon het niet laten om ook deze op mijn website te delen. Hoe snel deze gasten kunnen spelen zonder dat het een warboel van herrie wordt en hoe goed deze 2 broers samen spelen... Dat zie je volgens mij niet vaak.

De onderstaande tekst is niet van mij. Deze heb ik gekopieeërd en vertaald vanaf de website waar ik het filmpje gevonden heb. Bron vermelding staat onderaan de pagina.


Voor inwoners van Argentinië, is de klassieke gitaar veel meer dan een muziekinstrument, het is een manier van leven en een waar symbool van hun traditionele cultuur.
Dit zijn de gebroeders Etcheverry, twee getalenteerde gitaristen die hun meesterschap bewijzen in een show georganiseerd op een straat in Buenos Aires.

"Seis Cuerdas" is een flamenco-muziek groep uit Buenos Aires samengesteld door de broers Ezequiel Etcheverry (34 jaar oud) en Martin Etcheverry (39 jaar). In deze beelden zien we hoe zij de voorbijgangers een geweldige show geven, vol energie en muzikaliteit.

Ze ontdekten de passie voor dit instrument toen Martin 16 was en zijn broer 11. Ze kochten een gitaar en lieten zich inspireren door beroemde bands als Iron Maiden, Van Halen en AC / DC. In de flamenco stijl  werden ze opgeleid door Paco De Lucia.

We moeten erkennen dat er niet veel professionele flamenco gitaristen zijn die een dergelijke voorstelling kunnen geven.

 

[Deze tekst is vertaald vanuit het engels van de website DailyVitamin]

Tags: muziek gitaar snel

Comments ()