Series

Sinds enige tijd ben ik helemaal in de ban van televisie series kijken.
Ik heb het dan niet over de televisie aandrukken en gewoon de hele dag voor de buis hangen maar ik heb het dan over een bepaalde selectie aan (goed beoordeelde) series in HD kijken via mijn media server.

Het begon eigenlijk met het vinden van de volledige seizoenen van Stargate Universe. Deze waren volledig gratis en vrij te downloaden via de stream van SyFy. Ik had ze op een externe schijf opgeslagen om deze later eens te gaan kijken.
Na een tijdje geklooid te hebben met mijn webserver thuis kwam ik tot het besluit om deze server ook in te richten als media server. En als ik dan toch bezig was, ook meteen een download, print, geautomatiseerde ondertiteling, serie downloader en scan server.

Na lang kloten om alles goed werkend te krijgen was het dan eindelijk zo ver.
Met behulp van Plex Media Server heb ik de series opgeslagen en kunnen afspelen rechtreeks over mijn netwerk naar mijn TV.

Zo was een nieuwe hobby geboren. Ik kon nu mijn hobby met computers combineren met de nieuwe hobby Series!...

Inmiddels barst mijn server uit zijn voegen omdat ik de series niet wil weggooien nadat ik ze gekeken heb. De volgende series ben- of heb ik gevolgd.

 • Stargate Universe (2 seizoenen - Afgerond)
 • The Big Bang Theory (6 seizoenen - Gaat door)
 • How I Met Your Mother (8 seizoenen - Gaat door)
 • The Borgias (2 seizoenen - Tijdelijke stop)
 • Haven (3 seizoenen - Gaat door)
 • The Walking Dead (3 seizoenen - Gaat door)
 • Breaking Bad (5 seizoenen - Tijdelijke stop)
 • Game of Thrones (2 seizoenen - Tijdelijke stop)

Naast deze series zijn er nog een aantal die ik wil gaan volgen. Hieronder vallen:

 • Lost
 • The Wire
 • Once Upon a Time

Wat maakt voor mij een goede serie?

Ten eerste moet het onderwerp mij aanspreken. Nu is dit bij mij al snel het geval omdat ik een ruime interesse heb. Er is dus maar weinig waar ik mijn aandacht niet bij kan houden.
Ten tweede moet een serie in ieder geval 1 goede acteur bevatten. Bekend hoeft hij/zij niet te zijn maar het acteerwerk moet niet zo slecht zijn dat je je eraan gaat ergeren. Hoe meer goede acteurs een serie bevat hoe beter. Maar dat spreekt vanzelf.
Ten derde, en dit is best wel belangrijk, een goede serie moet een goed einde van een aflevering hebben. Het moet niet vanuit het niks afgekapt worden in de hoop dat de kijkers de volgende aflevering ook gaan kijken.... MAAR.... het einde van een aflevering moet je wel laten verlangen naar de volgende aflevering. Het idee van... "Ahhhh nee! alweer afgelopen, ik wil weten hoe het verder gaat!!!".
Als laatste mag een serie niet ongeloofwaardig zijn... Zelfs als het onderwerp compleet onmogelijk is moet de serie je overtuigen dat het toch kan. Bijvoorbeeld Stargate Universe. De mensen belanden op een miljoenen jaren oud ruimteschip en kunnen naar verschillende planeten transporteren via een soort wormgat in de ruimte. Totaal onmogelijk maar de serie en het verhaal maken het geloofwaardig 'op dat moment'.
Een ander voorbeeld: Haven.. Een FBI agente probeert mysterieuze zaken op te lossen die volledig onmogelijk zijn. Het lijkt allemaal pure magie en dus compleet onmogelijk. Maar weer... de serie trekt je zo in het verhaal dat je er haast in gaat geloven.

Tags: sgu bb tbbt himym twd series

Comments ()