het LEUKE Koningslied

John Ewbank heeft zijn Koningslied teruggetrokken. De vele kritiek op het lied heeft hem dat doen besluiten, staat op zijnFacebookpagina. Het Nationaal Comité Inhuldiging zegt in een reactie dat het begrip heeft voor het besluit.

Sinds het lied vrijdagochtend werd gepresenteerd, kreeg de componist veel persoonlijke kritiek. "Na zojuist de zoveelste nageboorte op mijn twitteraccount te hebben geblocked ben ik er dan nu echt he-le-maal klaar mee'', schrijft Ewbank.

Hij schrijft: "Ik wens u allen heel veel plezier met het zingen van: 'Zo mooi als jij' van de 3Js, 'het Koninginnelied' van RTL Boulevard, 'Je bent een Koning' van twee Utrechtse studenten, '10.000 reasons' van Matt Redmann, 'Jij en ik onder de zon' in het overleden Drents van Nico Dijkshoorn of het lied dat Sylvia Witteman, Johan Vlemmix en Giel Beelen gaan produceren in al hun wijsheid van muziek en de Nederlandse taal." 

Beschadigd
Het Nationaal Comité Inhuldiging betreurt de gang van zaken. Het doel van het lied, waaraan tientallen bekende Nederlanders meewerkten, is om mensen te verbroederen, terwijl volgens het comité nu mensen persoonlijk beschadigd dreigen te worden.

Het is nog steeds de bedoeling om de koning op 30 april gezamenlijk toe te zingen, stelt het comité. Het concert in Ahoy, waar Ewbanks lied 's avonds zou worden ingezet door Paul de Leeuw, gaat gewoon door. Het is niet duidelijk of het Koningslied daar wordt gezongen.

Ewbanks zus Jennifer zegt op Twitter dat ze het vreselijk vindt. "Ik ben zo boos! Ik schaam mij diep voor diegene die zich zo respectloos op John hebben gestort." Marco Borsato toont begrip voor het besluit. "#begrip #metopgehevenhoofd #oranjeboven", twittert hij.
[Bron: NOS]

Dus nog even deze omdat ik t niet laten kan!

Tags: koningslied inhuldiging willem alexander

Comments ()